Thursday, December 12, 2019

Tort de mere cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1cana cu zahar pentru caramel
  • 6mere
  • 2-3linguri dulceata
  • miez de nuca taiat sau alune
  • CREMA DE ZAHAR ARS:
  • 1l de lapte
  • 8oua
  • 4linguri zahar
  • vanilie
  • BLAT:
  • 4oua
  • 4linguri zahar
  • 4linguri faina

Mod de preparare

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a capatat o culoare aurie, se rastoarna in tava sau un alt vas,se intinde caramelul pe peretii vasului cu mare atentie apoi se lasa deoparte.

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,pe pun in vasul cu caramel, in interiorul merelor putina dulceata,miez de nuca taiat si se lasa la cuptor pana se fac moi; se scoate vasul din cuptor si se rastoarna amestecul pentru crema de zahar ars si la cuptor 40min.

In acest timp, se face o bezea tare din albusuri batute cu un praf de sare si 2linguri zahar, se amesteca usor cu galbenusurile frecate cu restul de zahar,la sfarsit se incorporeaza faina amestecand usor cu o spatula,se rastoarna peste crema de zahar ars dupa ce s-a facut si se lasa la cuptor 30min.

Dupa ce s-a copt, se scoate vasul din cuptor,se acopera cu un prosop de bucatarie 20min, apoi cu foarte mare atentie se rastoarna pe un platou mai mare si se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine

Se orneaza cu frisca dupa imaginatie(eu nu am avut frisca)

No comments:

Post a Comment